SVETSKI SKANDAL: U filmu o Ejmi Vajnhaus pokradena KARLEUŠA! (VIDEO) (FOTO)

2:27 PM Bms Bestmusicstar 0 CommentsSVETSKI SKANDAL: U filmu o Ejmi Vajnhaus pokradena KARLEUŠA! (VIDEO) (FOTO)

Poređenjem kadrova iz dokumentarnog filma "Amy - The Girl Behind The Name" i sa Karleušinog nastupa na Ušću, jasno je da su u ostvarenju o pokojnoj Ejmi, nelegalno iskorišćeni snimci sa Jeleninog koncerta

U dokumentarnom filmu o Ejmi Vajnhaus “Amy – The Girl Behind The Name”, koji je u bioskopima zaradio 22 miliona dolara, skandaloznim propustom producenata, iskorišćeni su kadrovi sa koncerta koji je Jelena Karleuša održala 15. juna 2013. na Ušću!

Ključni momenat filma je, naravno, poslednji koncert Ejmi Vajnhaus, koji je ona održala 18. juna 2011. na Kalemegdanu, u Beogradu… i tu dolazimo do neverovatnog raspleta – poređenjem kadrova iz ostvarenja “Amy – The Girl Behind The Name” i scena sa Karleušinog koncerta na Ušću, lako je doći do zaključka da je snimak sa Jeleninog nastupa iskorišćen u filmu o Ejmi! 
Uostalom, pogledajte prvo printskrin iz filma “Amy”, na kojem, da stvari budu još gore, stoji potpis: Kalemegdanska tvrđava!


Već na prvi pogled jasno je da se radi o snimku sa Ušća a ne sa Kalemegdana. Sa desne strane je prepoznatljiva zgrada Poslovnog centra “Ušće” (bivši CK), dok je sa leve strane drvored pored reke.
Takođe, najveći dokaz da su ovi kadrovi pokradeni sa Karleušinog koncerta je specifičan oblik fan-pita kakav je samo Jelena imala, kao i raspored centralnog, i video bimova sa obe strane bine…
Uostalom, sada pogledajte i identičnu sliku sa Karleušinog nastupa…


 … i sličnosti su tolike, da se prosto nameće pitanje kako su producenti ovog filma sebi smeli da dozvole da naprave ovakav propust, nameran ili slučajan, nije ni važno. Jer, ovde se ne radi samo o narušavanju ugleda Ejmi i Jelene Karleuše, već i o frapantnom kršenju autorskih prava, za kakva se u svetu, obično isplaćuju milionske odštete.

Film o pokojnoj britanskoj pevačici je režirao Asif Kapadija, a jedan od producenata je “Universal Music”. Ovaj dokumentarac je prikazan na naujglednijim svetskim filmskim festivalima, osvojio je čak 19 nagrada, uključujući tu i priznanje za najbolji evropski dokumentarni film u 2015.
Kako saznajemo, uskoro će početi pregovori Karleušinih advokata i  producenata dokumentarca o Ejmi Vajnhaus, i tek nakon toga ćemo znati kakav će epilog imati ovaj skandalozni slučaj.  
Ovako je izgledao Ejmin poslednji nastup u Beogradu:

 
Podsetimo se i Karleušinog koncerta na Ušću:
Ovaj slučaj će sigurno podići veliku prašinu – šta mislite, da li je Jelena Karleuša pokradena namerno ili “slučajno”, i zbog čega su odabrani kadrovi baš sa njenog koncerta?
Vaše odgovore možete ostaviti u komentarima. 


(Telegraf.rs)

You Might Also Like

0 comments: