Srbljanovićeva: JK je pop kultura!

1:38 PM Bms Bestmusicstar 0 Comments

Srbljanovićeva: JK je pop kultura!
Književnica javno stala u odbranu pevačice

Srbljanovićeva: JK je pop kultura!

Srpska intelektualna elita možda ne voli Jelenu Karleušu, ali zato kontroverznu pevačicu štiti jedna od njenih najpoznatijih predstavnica - Biljana Srbljanović!

Povodom skandala koji je izbio zbog toga što se pitanje o JK pojavilo na prijemnom ispitu na Filozofskom fakultetu u Nišu, na „tviteru“ se oglasila dramska književnica, koja zdušno brani pevačicu.
- Šta su poludeli oko Jelene Karleuše u testu opšte informisanosti na Filozofskom, kao da je ona žena samu sebe stavila - zapitala se Srbljanovićeva, koja smatra da sporno pitanje - „Novi hit Jelene Karleuše u naslovu pominje biblijske gradove: a) Nazaret i Vitlejem b) Jerusalim i Jerihon c) Sodomu i Gomoru“ - odgovara nameni testa:
- U testu opšte informisanosti nalazim da je potpuno normalno postaviti pitanja iz pop kulture. To što je čitav test moronski, to je drugo. A u redu im je pitanje ispred: „Oskarovac Tom Henks je po veroispovesti a) mormon, b) pravoslavac, c) budista. To je opšta kultura, kako se krsti američki glumac, pošto se krsti s tri prsta, time postaje opštekulturan. Gledam nešto taj test, ja bih pala sto posto, niti znam šta jede svilena buba, niti gledam „Dr Hausa“, niti znam hobite, mnogo važno za filozofe. O Tomu Henksu znam da je idiot. Budući sociolozi zato moraju da znaju ovo: „Koja TV serija prati život porodice Gavrilović?“ To je isto u redu, samo je Karleuša frka - tvitovala je Srbljanovićeva, koja ne bi bila to što jeste da nije došla do „Sablje“:
- Da je pitanje glasilo: „Koja folk zvezda je pružila alibi Dušanu Spasojeviću, jednom od ubica Zorana Đinđića“, bilo bi isto frka, ili trik pitanje „Koja folk zvezda je bila uhapšena tokom akcije ‘Sablja’“. „Biće kažnjeni profesori zbog Karleušine pesme“. J**ote, šta će, da ih streljaju? U zemlji u kojoj je Ana Bekuta svakodnevno imenovana u tekstovima o sastavljanju vlade, najveći skandal je Karleušina pesma. Ma palite - jasna je Biljana, koja je rešila da i sama smisli neko pitanje:
- Pitanje 31 - „Kako se zove Noletov pas? a) Pjer b) Vuk Jeremić c) ne znam, ali sam bio dedi na sahrani. Glupo pitanje. Pošto su sva tri tačna - prokomentarisala je Biljana
Na kraju, Srbljanovićeva je poentirala pozivajući se na jednog od tviteraša:
- Plus, ovo je trik pitanje. Striktno biblijski gradovi su samo Sodoma i Gomora, sve ostalo su stvarni gradovi koji se spominju u Biblji - logično je zaključila.

Jelenu i Biljanu vezuje politika!
Biljana Srbljanović i Jelena Karleuša imaju nekoliko dodirnih tačaka, pre svega politiku, s obzirom na to da su obe (bile) pristalice LDP-a. Takođe, i književnica i pevačica podržavaju gej populaciju. Sada Srbljanovićeva podržava Karleušu na „tviteru“, dok je estradna zvezda to učinila kada je profesorka FDU bila privedena zbog posedovanja kokaina. Ko će kome, ako ne svoj svome!

JK odgovorila dekanu Filozofskog fakulteta!
Jelena Karleuša imala je zanimljiv odgovor za dekana Filozofskog fakulteta, ali je bila veoma kratka.
- Pozdrav studentima Filozofskog fakulteta. Objasnite dekanu pojam - opšta informisanost. O filozofiji stada i malograđanštine predajem kasnije - napisala je JK na svom „tviter“ profilu.

You Might Also Like

0 comments: