Friday, May 18, 2012

Olja Bećković: Karleuša je ološ!

Olja Bećković: Karleuša je ološ!
Novinarka zažalila što je pevačicu pozvala u „Utisak nedelje“

Olja Bećković: Karleuša je ološ!

Niko nije savšren! Olja Bećković očigledno nije ponosna na svaki svoj potez u karijeri, a za jedan od najgorih smatra to što je Jelenu Karleušu Tošić ugostila u svojoj kultnoj emisiji „Utisak nedelje“!

Naime, „Alo!“ je došao do otkrića da se poznata TV novinarka još krajem prošle godine, u intervjuu koji je dala za Medija centar Fakulteta za medije i komunikacije, javno pokajala što je dala priliku kontroverznoj pevačici da uživo pred kamerama diskutuje sa dramaturzima Jovanom Ćirilovom i Borkom Pavićević i glavnim i odgovornim urednikom NIN-a Nebojšom Spaićem.
Na pitanje zašto je ta emisija poprimila negativne konotacije, novinarka je odgovorila:
- Od svih koji su negativno komentarisali, ja sam najnegativnije komentarisala. Petnaest godina sam vodila emisiju i uopšte nisam razmišljala o rejtingu. Sada, htela to ili ne, moram da brinem i o tome. Trudim se da to ignorišem i da me baš briga, ali onda dođu šefovi, koji mi skrenu pažnju na rejting i reklamu, mada još uvek nemam problema sa rejtingom emisije. Te nedelje su se Karleušom bavili mnogi koji se nikada nisu bavili njome, čudo su izazvale te njene kolumne i tako sam odlučila da iskoristim situaciju. Tu sam se prevarila. Međutim, nešto što mi se veoma dopalo je to da je rejting bio manji nego prethodnih nedelja, jer se ispostavilo da ja imam svoju vernu publiku, kojoj se zgadilo na to kada su videli Jelenu Karleušu. Ja sam užasno ponosna na tu publiku. Ponosna jer su oni ti koji mi čuvaju leđa, vole moje emisije jer tu nema Jelene Karleuše. Ko želi nju, ići će na „Pink“, a njegova publika neće nikad da me gleda. Dakle, njenim gostovanjem sam samo oterala svoju vernu publiku. Da ne pričam o tome da se ta žena u toj emisiji pokazala kao nevaspitana prostakuša, ali to njoj niko ne zamera, već meni, koja sam pozvala takav ološ - obrazložila je Olja Bećković.
Kada smo pozvali PR službu Jelene Karleuše da nam prokomentarišu stavove poznate novinarke, oni su ih okarakterisali kao neprofesionalne:
- Krajnje neshvatljiva i neprofesionalna izjava Olje Bećković, i to skoro dve godine od sporne emisije. Nakon višenedeljnog insistiranja da se pojavi u emisiji, Jelena je pristala i očigledno pogrešila što se pojavila. Svako ko je gledao emisiju video je da Jelena nikoga nije uvredila, samo je beskompromisno iznosila svoje mišljenje i stavove. To je uostalom i poenta takvih emisija. Ako je to problem Olje Bećković, onda mora da se suoči sa činjenicom da postoje ljudi kojima ona svojim drskim ponašanjem ne može da utiče na rezonovanje - rekli su u Jeleninoj PR službi.

Šta je pričala Karleuša u emisiji?
Jelena Karleuša je u emisiji „Utisak nedelje“ koja se emitovala 24. oktobra 2010 godine između ostalog rekla:
- Verovali ili ne, takva je situacija da se moja reč dalje čuje i širi bolje i brže nego reč jednog političara. Takvo je vreme došlo. Došlo je vreme da ja ne mogu da pevam, nego da se bavim politikom i da me brani Basara. Da vam kažem, sve ovo što vi radite... mi radimo večeras, zove se po Basari palamuđenje, ako mogu da ga citiram. Vi ništa dobro niste ovim postigli, s tim što ste uneli jednu opštu konfuziju. Jedan homoseksualac je protiv paradiranja, protiv imena, protiv ovoga. Ja branim homoseksualce, ja pišem kolumne - jedan opšti haos je u stvari u zemlji. Koja je poenta ove emisije? Nemojte filozofirati kad nije vreme za filozofiju. Filozofijom se ništa ne dobija danas. Dobiće se kad ne budemo više gladni. Dobiće se kada možda ne budemo mi jaki, mačo Srbi, koji prvo izlemaju svoju ženu, a onda su veliki ljubavnici.

Olja Bećković: To je bio neformalan razgovor sa studentima!
Kada smo pozvali Olju Bećković da nam prokomentariše iz kog razloga je sve to rekla za Jelenu Karleušu, poznata novinarka je za „Alo!“ izjavila da nije znala da će taj intervju izaći u javnost.
- Ne želim ništa da komentarišem. To je bio jedan neformalan razgovor sa studentima i to nije trebalo, niti sam ja želela, da izađe u javnost. To zaista nije fer i ja nemam nameru da se sa nekim na ovaj način prepucavam. Očigledno treba zavezati usta i ne odgovarati ljudima na prosto pitanje „Koliko ima sati?“ od straha da to negde ne pojavi - rekla je Olja za naš list.

No comments:

Post a Comment