Monday, December 20, 2010

Jelena Karleuša kraljica interneta: Dvesta hiljada na fejsu, duplo više od Severine!

  Jelena Karleuša kraljica interneta: Dvesta hiljada na fejsu, duplo više od Severine!


Jelena Karleuša je nedavno na internetu proglašena za najpopularniju zvezdu na prostorima nekadašnje Jugoslavije, sudeći po broju fanova na društvenoj mreži „Fejsbuk“ i po broju ulazaka i pretraživanja na muzičkom sajtu „Jutjub“ i internet pretraživaču „Gugl“.
Naime, pevačica ima najviše fanova na „Fejsbuku“, dvesta hiljada, što je za sto hiljada više od hrvatske zvezde Severine. Na „Jutjubu“ njeni video-klipovi imaju milion pregleda, što je najviše od svih izvođača ne prostoru nekadašnje republike. Još se priča o spotu „Insomnija“, koja za nepunih godinu dana samo na jednom postavljenom video-klipu ima sedam miliona pregleda.
Da je Jelena svesna moći i uticaja koji internet, kao moderan „masovni medij“, ima na publiku dokazuje to što je među prvim domaćim javnim ličnostima otvorila svoj „Fejsbuk“ profil. Njeni „blogovi“ su „prodrmali“ domaću javnost, a sa svojim fanovima održava prisan odnos, odgovarajući im lično na poruke. Nedavno su njen profil na ovoj popularnoj društvenoj mreži napali hakeri, ali je pevačicin menadžment uspeo da vrati i privatni i profil fanova.
- Ponosna sam na to koliko imam fanova na internetu. Brojke govore više od reči. Fan klub sa najvećim brojem obožavalaca pokazuje da ono što radim nije uzalud. To je dokaz da veliki broj ljudi vapi za novim, progresivnim i hrabrim, a ja im to pružam. Trudim se da moji koncerti budu poput nastupa svetskih zvezda, a moja muzika ide ukorak sa svetskim trendovima i kvalitetom. Vodim računa o svakom segmentu moje karijere – spotovima, imidžu, nastupima i odabiru muzike, što je dovelo do očiglednih rezultata - kaže Jelena

No comments:

Post a Comment