Sunday, July 25, 2010

Karleuša vlada Fejsbukom



http://smedia.rs/zabava/slike/news_1547.jpg
 Karleuša vlada Fejsbukom

Pevačica Jelena Karleuša najpopularnija je domaća estradna ličnost na socijalnoj mreži „Fejsbuk“, daleko ispred večitih rivalki Cece Ražnatović i Seke Aleksić. Takav zaključak može se izvesti prilikom uvida u zvanične stranice estradnjaka namenjene njihovim obožavaocima. U grupu JK bilo je do juče učlanjeno 95.399 posetilaca ove društvene mreže, iza nje sledi „srpska Rijana“ Seka sa 84.143 člana, dok Cecu nacionale podržava 54.740 fanova.

Ako se uzme u obzir broj otvorenih grupa koje se bave Karleušinim likom i delom, plavokosa pevačice je ponovo ispred koleginica. Njoj su posvećene 333 stranice, Seki 279, a Ceci 157. Ipak, Ražnatovićeva može da se pohvali najmanjim brojem antigrupa na „Fejsbuku“, dok su njenim konkurentkinjama skoro svaki treći klub posvetili oni koji ih ne vole uopšte. Jelena je i u toj kategoriji neprikosnovena, jer njen antiklub broji više od 30.000 članova.

Takve grupe obično obiluju mržnjom prema Jeleni i Seki, ali ima i onih koje se izdvajaju duhovitim naslovom. Internet surferi su odlučili da se malo našale sa njihovim pesmama „Insomnija“ i „Rođena sa vukovima“, pa su tako nastale grupe „Je*eš Čaka Norisa kada Jelena Karleuša može da bude budna i kad zaspi“ i „Je*eš Čaka Norisa kada je Seka Aleksić rođena sa vukovima“.

Na „Fejsbuku“ se nalaze takođe veoma posećene grupe ostalih pevača, Lepe Brene (46.029 fanova), Dragane Mirković (41.317), Zdravka Čolića (28.569) i Severine Vučković (73.292). Najposećeniji klubovi su, ipak, posvećeni pokojnom makedonskom pevaču Tošetu Proeskom, koji ima više od 250.000 članova na „Fejsbuku“.

No comments:

Post a Comment