Friday, August 28, 2009

Без инспирације - КАТАРИНА СОТИРОВИЋ ПРЕКОПИРАЛА СПОТ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ

http://www.pravda.rs/images/12118.jpg

Ако некоме личим на Карлеушу, мени то заиста прија
Поп певачица Катарина Сотировић у својој видео презентацији нове песме „Онај прави" прекопирала је сценографију, тачније иницијале које је њена плавокоса колегиница Јелена Карлеуша имала прва у свом споту. „Мала од скандала" је неколико пута користила иницијале свог имена и презимена у спотовима. Натпис „ЈК", који привлачи пажњу, појавио се први пут када је Јеца екранизовала песму „Лудача". Госпођа Тошић је од својих иницијала направила бренд, па је одлучила да га што више пропагира и у својим спотовима и у модној колекцији. Други пут, спорни натпис појавио се у Јеленином хиту „Управо остављена". Видевши да Карлеуша ниже успехе, Каћа је помислила да ће јој слична тактика помоћи. У њеном новом споту може се видети велики натпис „КС" испред ког она игра са дугом плавом периком у мини црној хаљини. У таквом издању неодољиво подсећа на своју трудну колегиницу. Да ли јој је циљ био да прекопира Јелену или да се нашали на њен рачун није нам познато, али је неспорно да постоји велика сличност.
Да бисмо одгонетнули ову загонетку, позвали смо Каћу.
- Чињеница је да је истицање иницијала „ЈК" карактеристично за Карлеушу, али ми заиста није био циљ да је прекопирам. Главни кривац што сличност постоји је Мирко Гаврић, који је радио спот. Снимала сам испред плаве позадине, тако да ја до задњег тренутка нисам знала како ће спот изгледати. Читаву сценографију је урадио компјутерски - признала је Сотировићка.
Оно што је такође занимљиво, а што није могло компјутерски да се уради, је њен стајлинг. Дуга плава коса и мини хаљина нису издања у којима виђамо Катарину.
- Ако некоме личим на Карлеушу, мени то заиста прија, али циљ нам је био више да подсећам на Барбику - правда се певачица.
Како ће на целу причу реаговати ЈК? Да ли је већ навикла на честа копирања колегиница, показаће време.

No comments:

Post a Comment