Sunday, June 16, 2013

WELCOME TO SERBIA!


WELCOME TO SERBIA!





Ako tražite mesto gde će likovati nad vašim neuspehom, gde će svaki vaš „njima“ nejasan potez pogrešno tumačiti, gde je procenat nezaposlenih OGROMAN, a gde je tim nezaposlenima zanimacija da one sa ambicijama, poslom, obavezama „kamenuju“.
Ako tražite mesto gde konzervativnost vrišti iz svakog ćoška, gde se za novo, za napred, za bolje ne zna, gde se predsednik države žali što je morao da ide u školu, gde se igraju skrvene kamere sa ozbiljnim čovekom, ili bi bar trebao da bude ozbiljan s’obzirom da nosi zvanje premijera,  gde se u jednoj ozbiljnoj instituciji kao sto je Skupština umesto rešavanja problema o državi raspreda o jednoj plavuši, sa silikonima, ženom fudbalera, ženom koju vole najviše oni koji bi želeli da izgledaju kao ona i da imaju život kao što je njen.
Ako tražite mesto gde reč jedne ovakve žene koja je deo parade zvana ESTRADA a koja je jedina uspela da se malo oporavi od devedesetih, odjekuje dalje i jače od reči bilo kog drugog državnog funkcionera  onda WELCOME TO SERBIA!

Do sinoć je realno cela ta malo pre pomenuta ESTRADA „strepela“, koliko su bili svesni da pevačica koja  ima više medijskog prostora od bitnih stvari u našoj prelepoj zemlji, nije dovoljno velika zvezda za prostor kao što je Ušće, toliko ih je bilo i strah upravo svega što je ista  najavljivala već mesecima unazad PRAVOG SPEKTAKLA.
Što je bilo, bilo je, ona je isterala svoje, sinoć je priredila ISKRENO odličan šou, pevala je, igrala je, bilo je tu puno svetla, puno igrača, kostima, za onog ko nikada nije pustio MTV bilo je to na svetskom nivou i priznali to neki sebi ili ne ona se zaista potrudila zajedno sa svima onima sa kojima je radila, da priredi pravi šou, i samo zbog truda koji je ONA uložila, i želje da zaista donese nešto novo na ESTRADU, Bravo!
Odmah pre ključnog dela teksta da se ogradim NISAM NIČIJI FAN, nemam vremena da budem bilo čiji fan, ali zakačen u toj generaciji slušam i Jecu i Cecu jer su nebo i zemlja.
Zašto postoji ta podela ne krivite Jelenu Karleušu, krivite medije koji su u želji da imaju tiraž dopustili da se po medijima prepucava manje više JK sama sa sobom, dozvolili su da blati Cecu, da je vredja, i bla, bla...
Njima je trebao tiraž, a njoj medijska pažnja koju je itekako dobila a sada isti ti mediji je razapinju i opet zaradjuju na njoj.
Zato što je jedna od najpopularnijih, zato što se sinoć pokazalo da ima i ona fanove (možda ne ogroman broj, ali nije mala cifra koja god da je bila), zato što izaziva ogromnu pažnju baš takva kakva je, ne krivite nju, to „kamenje“ koje bacate na nju usmerite na drugu stranu, možda bas na sebe, jer hteli to da priznate ili ne, što je više ne podnosite, sve više govorite o njoj, njoj stvarate ogromnu reklamu, i posao, njoj prodajete albume, i od nje stvarate ZVEZDU (koliko god bio smešan taj termin u našoj zemlji)
Upravo ste je vi stvorili na našoj sceni, vi ste dozvolili da u ovoj zemlji sve funkcioniše po principu „Plati pa klati“ , o tome ume li da peva ili ne, talentovana je ili nije, neću ja da govorim, ali činjenica je da je održala taj koncert, da iza sebe ima deset albuma, da su njene pesme slušane, i ono glavno DA ONA DRŽI VAŠU PAŽNJU!
Spustite sada „kamenje“ ona je birala da bude drugačija, ona je birala da bude pevačica, ona je sebi zacrtavala ogromne ciljeve, ona je govorila uvek i šta god je htela! MEDIJI SU JOJ ZARAD SOPSTVENOG INTERESA DAVALI PROSTOR, VI STE JE DOČEKALI NA NOŽ, ALI STE JE ČULI, SASLUŠALI, PRIVUKLA JE VAŠU PAŽNJU!

Prošao je i taj koncert. ONA I DALJE DRŽI VAŠU PAŽNJU, JER SVI PRIČATE - JEDNI O NJENOM USPEHU, DRUGI O NEUSPEHU. Kako god. Zato prestanite sa potrebom da nekog ko je samo imao ideju da sve što je video na MTVu donese ovde, bar upola, da napravi nešto novo, da bude drugačiji, osporavate, linčujete i likujete nad neuspehom!
Znate onu staru „Kada te mrze, znaš da si uspeo“!
Ne možete zažmureti na sve što je, kako-god, postigla... BAŠ TAKVU KAKVA JE, VI STE JE STVORILI!
Marko Srejić

No comments:

Post a Comment