Sunday, October 31, 2010

Novinari i političari za SVET.RS o fenomenu kolumne JK


 Novinari i političari za SVET.RS o fenomenu kolumne JK 



Kolumna Jelene Karleuše u dnevnom listu "Kurir" neočekivano je uzdrmala javnost. U svim domaćim i regionalnim medijima mogu se čuti i videti raličiti komentari, od odobravanja, do toga da joj je tekst o pravima homoseksualaca samo oruđe za promociju. Portal Svet.rs je napravio anketu među političarima i novinarima o tome šta misle o ovom fenomenu i zašto je tekst folk pevačice postao uticajniji od pisanja novinara. Dugogodišnji kolumnista Teofil Pančić o pisanju JK za Svet.rs kaže: “I da neki poznati fudbaler napiše kolumnu, ona bi odjeknula, to je prirodno, ali to se dešava samo jedanput ili dvaput, sve ima svoje”. Hvaleći njene stavove Pančić dodaje: “Da, ja sam jedan od onih koji su je pohvalili zbog te kolumne.” Sa stavovima JK složila se i Goga Grubješić: “Ona je popularna kod širokih narodnih masa, privukla je pažnju dobrim stavovima, ne treba imati predrasude ako neko peva narodnu muziku da je glupav, zašto i Jelena Karleuša ne bi imala zdravo razmišljanje?”
Nešto suzdržaniji u komentarisanju sigurno jednog od najčitanijih tekstova u poslednje vreme bio je dugogodišnji novinar, sada urednik RTV “Studio B” Aleksandar Timofejev: “To je jedna duža priča, ne bih u detalje, u svakom slučaju zanimljiv fenomen. Čitao sam, ali ne bih sada u ulazio u detalje da li se slažem sa njenim stavovima.” Očekivano, Nenad Čanak je bio jedan od retkih koji se nije libio da iskaže stav po ovom pitanju:
“To je sramota, ali ne za nju, ona je uradila nešto što je pitanje elementarne građanske hrabrosti da se kaže svoje mišljenje i na tome joj svaka čast. Sramota je za sve ostale, koji se trude i pretenduju da utiču na javno mnjenje, kada ih postroji neko kome to nije posao.”
Autorka ponatih političkih emisija Antonela Riha podržava pisanje naše najpoznatije blondine: “Nova je u medijima, nosi sa sobom neku atraktivnost, nije jedina koja tako misli, samo je uspela na slikovit način da iskaže svoj stav”.

No comments:

Post a Comment