Sunday, May 09, 2010

Prevazići ću Madonu!

 
 Prevazići ću Madonu!

 http://karleusa.blogspot.com/
ONA je punih 15 godina u vrhu domaćeg šou-biznisa, a ovaj veliki jubilej proslaviće 15. maja u “Beogradskoj areni”, baš na dan kada je, kako kaže, zakoračila u svet srpske “estradne džungle”, u kojoj se sa “zverima” grčevito borila i bori za opstanak. Jedina je domaća zvezda koju vole i mrze istom jačinom. Oni koji je vole, vole je do ludila. Toliko da su u stanju da skalpelom na nadlanici urežu njene inicijale. Za fanove ona je “srpska Madona”, najveća modna i gej ikona i najlepša pevačica. Oni koji je ne vole, takođe nemaju milosti. Njima smeta sve što je u vezi s njom, osporavaju njenu muziku, njen način življenja... Posebno je ne vole rivalke sa estrade. Iako često osporavaju njenu popularnost, Jelena Karleuša je hitovima i spektakularnim nastupima dokazala da je na ovim prostorima jedna od retkih zvezda koja je stvorena za svetsku scenu. Na stranu sve ono što se o njoj piše, njen poslednji singl “Insomnija” uspeo je da obori sve rekorde slušanosti u regionu. I predstojeći spektakl, koji priprema sa “Šoumasterom”, obećava da će sve ostaviti bez daha.
- Vreme u srpskom šou-biznisu meriće se pre i posle 15. maja. “Šoumaster” i ja pravimo događaj koji će prevazići očekivanja i najvećih optimista. Od hidraulične bine džinovskih razmera, koja će menjati oblike, preko ogromnih led ekrana i specijalnih rekvizita, do kostima i koreografija. Publika će imati utisak kao da je ušetala u naučno-fantastični film. Tenzija će rasti iz minuta u minut, a kulminiraće sa “Insomnijom”, sa kojom planiram da završim koncert. Od zarade nema ništa. Toliko smo uložili da me ni tri rasprodate “Arene” ne bi pokrile. To je moj poklon fanovima - započinje priču za “Novosti” Jelena Karleuša, nedelju dana pred prvi solistički koncert.
* Šuška se da će na “Beogradskoj areni” prvi put biti otvoren krov specijalno zbog vas? Planirate li to da na koncert stignete s neba ili...?
- Reći ću samo da mi je nebo granica. Početak će biti nešto potpuno neočekivano. Da li ću se spustiti kroz otvoren krov ili na neki drugi način doleteti na scenu? Dođite da vidite. Kada je reč o mojim scenskim performansima, granice su se izdigle do neba. Prvi put u istoriji domaćeg šou-biznisa dogodiće se nešto svetski.
* Čujemo da ćete imati više rasvete od Madone...
- Ako je do sada moj uzor bio parametar za nešto neviđeno, moram da se pohvalim da smo “Šoumaster” i ja pobedili Madonu kada je reč o tehničkom delu. Imamo mnogo više rasvete i hidraulike. Svaka celina obrađuje intrigantnu temu, koju će pratiti poseban vizuelni identitet. Na kostime sam posebno ponosna, jer smatram da su remek-delo dizajnerskog umeća Darka Kostića.


* Kakve reakcije očekujete od koleginica koje vas osporavaju?
- Mene osporavaju one koji mi po uspehu, talentu, harizmi i hitovima nisu ni za prineti. Njima preostaje da posle 15. maja plaču, a možda se i potrude da budu malo bolje. Samo me veliki nisu kudili. Koncert će biti proslava velikog jubileja, potvrda da prethodnih 15 godina nije prošlo uzalud. Tokom dva sata skupljaću lovorike mukotrpnog rada. Svaki aplauz i uzvik iz publike biće opravdanje da se nisam džabe trudila, trpela niske udarce, bila drugačija, neshvaćena i ludo hrabra.
*
Planirate li da uz zahtevne koreografije pevate uživo kako biste stavili tačku na prozivke koleginica da nastupate na plejbek?
- Igraću samo u muzičkim delovima, tako da ću maksimalno biti koncentrisana na pevanje. Nikada nisam pevala na plejbek, a to svakako neću činiti ni na koncertu. Sigurna sam da na našoj estradi ne postoji pevač koji bi mogao približno dobro da otpeva neku moju pesmu. Možda zvuče lako, ali su izuzetno teške. Ako neko uspe u toj misiji, neka mi se slobodno javi - bogato ću ga nagraditi.
jk

* Koga biste voleli da vidite u loži?
- Sigurna sam da će biti mnogo kolega, ali i prijatelja iz sveta politike. Najviše bih volela da vidim gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa. Pozvane su i koleginice koje me ne vole kako bi naučile nešto.
* Goran Stamenković nam je otkrio da “Šoumaster” s vama planira veliku balkansku turneju...
jk

- Na turneju krećem u septembru, a beogradski koncert biće pokazatelj kako će ona izgledati. Reč je velikim koncertima širom Balkana. Na neki način biće to kruna mog rada, a i logičan nastavak onog što već dugo planiram - osvajanje sveta.
* Nedavno ste se s porodicom skućili u elitnom delu Londana...
- Osim Njujorka, London je jedini grad u kojem bih mogla da živim, jer ima beogradsku energiju. Moje tri najomiljenije lokacije su Bond, Sloun i Harods ulica, tako da vreme provodim u šopingu. Živim svoj san u Londonu. Planiramo da narednih nekoliko godina živimo tamo, gde ću se posvetiti snimanju singla na engleskom. Želela sam da prepevam “Insomniju”, ali nisam dobila dozvolu od kompozitora, tako da radimo novu pesmu. U igri je i “Tihi ubica”, pošto sam dobila zeleno svetlo od njenog autora, čuvenog španskog kompozitora Hosea Luisa Pagana, koji će mi biti gost na koncertu.
* Vaša fotografija je nedavno osvanula na fan sajtu Seke Aleksić, iz revolta zbog njenog navodnog bahatog ponašanja prema osnivaču istog u rijalitiju “Moja desna ruka”...

- Čula sam za to. Reći ću samo da izuzetno cenim fanove. Nikada ne bih mogla da se igram sa njihovim emocijama, i da ih na takav način izgubim. Vaspitana sam da poštujem ljude, a pošto sam oduvek materijalno solidno živela, nisam postala bahata onog trenutka kada sam počela dobro da zarađujem.
* Da li one podrazumevaju i samopovređivanje maloletnika skalpelom, urezivanjem inicijala idola na nadlanici? Kako ste reagovali kada ste čuli da vam je na ovaj način 15-godišnji fan iskazao ljubav?
- Ne podržavam ovaj način iskazivanja ljubavi prema idolima, pošto ne bih volela da se moje dete tako povredi. Prema maloletnim fanovima se ophodim kao majka, tako da sam reagovala emotivno kada sam čula za to. Poručujem tom dragom dečku da cenim to što me voli, ali da takav gest više nikada ne čini.

LEDI GAGA JE MOJA KOPIJA
* Da je “Insomnija” apsolutni hit govori i činjenica da se vašim likom i delom bavio Perez Hilton, upoređujući vas sa Ledi Gagom...
- Našim ljudima ne treba stranac da prosipa pamet i trend. Mi imamo umetnike koji su bolji od onih koje nam Zapad pruža. Fazon “Ledi Gaga” furala sam dok je ona još bila u osnovnoj školi. Sve je, dakle, u ideji, a meni ona nikada nije manjkala. Bilo bi smešno kada bih rekla da mi ne prija poređenje sa svetskom zvezdom, ali krivo mi je što se njoj pripisuju stvari koje sam uradila pre nje. Nadam se da Gaga neće flertovati sa kentaurom (smeh). Mada, činjenica je i da sam godinu dana pre Madone visila na krstu. Srećna sam što bar moji fanovi znaju da cene to što činim da svet ne bude daleko od Balkana. Sve mogu da mi ospore, ali ne i viziju.
http://www.enovosti.info/sajt/doc/Image/novosti_sr/muzika/11035_vest_4-ksenija-pajcin.jpg
OMAŽ KSENIJI PAJČIN
* Jeste li razmišljali o tome da jedan deo koncerta posvetite Kseniji Pajčin, sa kojom ste nekoliko puta sarađivali?
- Biće to jedna interesantna priča, koja će se dogoditi u jednom momentu. Na lep i meni svojstven način, nimalo patetičan i senzacionalistički, osvrnuću se na naše poznanstvo, njeno ime na estradi i reći joj zbogom. Ksenija je, ipak, bila jedna od najlepših žena sa ovih prostora svih vremena.

No comments:

Post a Comment