Thursday, November 11, 2010

RASPEVANA ARMIJA ŠAMARA PREDSEDNIKA


RASPEVANA ARMIJA ŠAMARA PREDSEDNIKA


Predsednik Tadić ovih dana doživljava epicentar popularnosti. U ritmu zemljotresa, dugova za struju, Severine u ipod-u, Jelenine kritike njegovog muzičkog i seksualnog izbora. Taman kada mu se učinilo da će malo predahnuti, stiže nova bomba. Još jedan „šamar“ kako napisa tabloid sa očigledno, vrlo inteligentnim urednikom, čim je odabrao ovu imenicu za Sekin krik humanosti u pravcu Borisa. Ona se istinski zabrinula za Kraljevčane i samoinicijativno je posetila gradonačelnika ovog zlosrećnog grada. Tom prilikom je uručila i finansijsku pomoć čime je pružila konkretnu portporu svom javnom apelu. Kod političara obično sve ostane na rečima, obećanjima, verbalnim iskazima saosećanja i dubokog bola. Dakle, Seki nije bilo samo do marketinga. Ona se stvarno zabrinula. Svaka čast. Međutim, šta je u celoj ovoj priči sporno, gde se krije njen disharmonični ton? Upravo u drugom delu Sekinog zazivanja tate Borisa. Poređenje, ničim ili ipak NEČIM izazvano, sa sredstvima koje je Boris (?!) izdvojio za održavanje Gay Pride-a! Sećate se, onog, da se izrazim ćirilovski, Marša tolerancije, koji je, između ostalog zastupao prava velikog broja Sekinih fanova! Kojih prava? Recimo prava na  neugrožavanje, ljubav, slobodu, osećaj komfornosti u sopstvenoj zemlji, mogućnost da se svaki dečko, koji to želi, obuče kao Seka i ode na žurku bez da se vrati u gipsanom koritu! Seka je omanula! Svrstala se u Amfilohijev tabor, a čisto sumnjam da je to želela. Ukoliko je već htela da silovito uzvrati Karleuši ili da barem pokaže kako i ona ume da se društveno angažuje i to „ljucki“ mogla je to da izvede inteligentnije! Ovako je, više nego izvesno, neće zvati ni Jugoslav, ni Olja, njenih slika neće biti na sajtu Peščanika, ali NEGDE ĆE JE IPAK BITI. Kao što rekoh, na slavi kod Amfilohija, na sajtu Obraza, portalu Nove srpske političke misli, na tribini organizacije Dveri, u emisijama Jasmine Ane, političkim „diskusijama“ na Palmi plus, i, of course, „dogodine u Prizrenu“. Pozvaće je da poseti Miladina Kovačevića u zatvoru, Mladena Obradovića takođe, možda skokne i do Đenove. Taman da obavi i šoping. Seka je isprljala sopstvenu humanost, dovela je njene suštinske motive u pitanje, demonstrirala empatiju sa pozadinom,tj.dvostrukim ciljem. I to je tužno. Nesreća drugih, o kojoj ona, bez dvojbe, misli i brine, delom je iskorišćena za obračun sa nevoljenom koleginicom i inaćenje. Onako srpski. Utuk na utuk. Iz inata i petnih žila.
Ali, mi smo ovde na pragu još jednog interesantnog fenomena. Toliko smo fenomenalna zemlja, da svaki drugi dan prisustvujemo rađanju neke nove (nus) pojave ili fenomena! Da li je JK, ni kriva ni dužna, zaista otvorila Pandorinu kutiju? Da li će se Boris svaki dan suočavati sa novim „šamarima“ pevačica? Da li će pevačice stasati u novu armiju koja brine o društvu i njegovim potrebama? Ja se već plašim „jutra sledećeg dana“. Zamišljam naslove:

Stoja zapretila Borisu da više ulaže u fond protiv diskriminacije žena sa celulitom i to, bar upola u odnosu na Gay Pride! I one su potencijalne majke i dobre Srpkinje! Ovo nije Japan, jede se masnije, nacionalna  kultura nam nalaže to!

Cakana insistira da se poboljša položaj domaćica, a ne da se četkice za zube kuvaju u džezvi za kafu kao što to čini bezprizorna Maja Nikolić, trećina love za Pride! Žena, majka i domaćica, jeste stub kuće i porodice.

Vendi apeluje da se ulože silne pare u edukaciju pevačica s tim da svaka dobije primerak Vujaklije da ne moraju da se razmenjuju ili kopiraju u koprnici. Dvostruko više od Pride-a, jer pevačice utiču na narod više od akademika.

Vera Matović traži da se obnove sve ljuljaške u Beogradu i okolini! Tri puta više od Pederaja, jer deca su naša budućnost i nada uzdanica, a i ona planira da uradi rimejk svog spota „Ljuljaj me sudbino na njegovim rukama, ne na mukama!

Lepa Brena apeluje na zaštitu očuvanja izvornog akcenta svih nerođenih Beograđana. Multikulturalnost, a ne asimilacija! Taman koliko za Pride! Korektno.

Ceca bi samo da pojača svoj fond za 17.dete. Ništa drugo. Sedam puta Pride! Ionako nam je natalitet hororičan!

Nada Topčagić traži da se pojača kampanja „KUPUJMO DOMAĆE“ u okviru koje će njeni  džemovi i pekmezi biti zastupljeni u svakom Maxiju. Pet puta Pride! Izvinte, pa jel treba da jedemo zdravo ili da pocrkamo ionako bombardovani nekom hemijom i NATO uranijumom („Nisam mećala konzervans, života mi, Brena maže svako jutro, pitajte je!)

Ana Bekuta bi želela povećanje penzija za sve mlade babe, jer ona, tako „horny“ i „bolja nego ikad“ ima nekoliko unučadi. Polovina od Pride-a!

Vesna Zmijanac urla da se otvori gazela za sve svatove a svi drugi sklone u stranu kad ovi prolaze i trube. Dva puta Pride, jer se mladi danas slabo „uzimaju“.

Zorana se bori za zaštitu mečki, koje su diskriminisane, jer je ona tako nazvana na Farmi. Dva puta Pride! Pa, ugrožena su vrsta!

Sneki „šamara“ u cilju da sve žene, a posebno pevačice više od metar i osamdeset, dobiju po dva KOSMODISKA da sačuvaju kičmu. Nije lako ni kuvati, ni tezgariti, pa se još i saginjati u publiku! Isto, koliko i za Pride, pa i malo više, jer ko će, bre, da uveseljava napaćeni narod u vreme ove strahotne krize!

Slađana Miloševič stvara Alijansu za ukidanje Jelene Karleuše. Zilion puta Pride, jer će ona, Slađa, opet biti  zvezda. Valjda.

Severina zahteva od Borisa Tadića da se Boris Tadić zaštiti i da se više ne napada. Sedam puta Pride, jer Boris je Pride-u rekao DA!

Zorica Brunclik insistira da Boris „pritisne“ Zavod za spomenike kulture kako bi se Miroljubova i njena bista, izlivena u bronzi, postavila ispred Ministarstva kulture. Nebrojano puta više od Pride-a jer su oni „legende“, a „izvorna muzika“ je duša naroda!

Vesna, Slađa, Anabela, Gazmet i ostali misle da ih treba osloboditi sudskih taksi kada se razvode, venčavaju, pa opet razvode, jer oni su ipak porodica, a  ne jalovi pederi i zbog toga dva puta keš za Pride!

I tako dalje...i druge branše: Ivan Ivanović (da se i nizak muškarac zove frajer), Sanja Marinković (da se više priča o muško-ženskim odnosima), Vesna Radusinović (da se ulaže u njenu literaturu i da se prizna da su to što ona piše knjige), Saša Popović (da se zabrane kontaktna sočiva)....
Srbijo, najlepša bajko! Pazite, nešto se možda i obistini!

No comments:

Post a Comment