Wednesday, May 19, 2010

JK: DIVA U HAOSU! KAKO OTPLATITI SPEKTAKL?

JK: DIVA U HAOSU! KAKO OTPLATITI SPEKTAKL?
Jelena Karleuša još jednom je potvrdila da joj epitet „mama šou-biznisa“ s punim pravom pripada. Jer, ono što je prošle subote priredila publici u „Beogradskoj areni“ zasigurno je da još dugo neće biti viđeno. Bar kada je reč o njenim ovdašnjim kolegama. Puna dva sata JK je pevala i plesala, dok je oko dvanaest hiljada ljudi pomno pratilo sve što se dešava na stejdžu. Bez predaha!
Spektakularna scena, svetlosni efekti, pirotehnika, hidraulični liftovi, te pesme za koje je „Atelje trag“ uradio potpuno nove aranžmane sve prisutne su ostavili bez daha, baš kao i multimedija emitovana na dva mamutska LED ekrana, koju potpisuje Dejan Milićević, a koja je predstavila JK u neviđenom svetlu. U bukvalnom smislu!


Uz prve taktove pesme „Upravo ostavljena“, kojom je i otpočela koncert, pop zvezda se sa vrha grandiozne građevine spustila na binu, a onda je nastao dvočasovni delirijum. Svaka pesma propraćena je posebnom koreografijom i scenskim rekvizitima, pa je bilo gotovo nemoguće oceniti momenat koji je fanovima JK bio najfascinantniji. Ipak, ako je suditi po neartikulisanom vrisku koji se zaorio „Arenom“, biće da je reč o trenutku kada je popularna blondina brzinom svetlosti poletela iznad stejdža. Gromoglasan aplauz izazvala je i crno-bela fotografija Ksenije Pajčin koja se po završetku balade „Ko ovu dramu režira“ pojavila na video-volu, čime je JK odala počast svojoj tragično nastradaloj koleginici.
Ukoliko bi koncert trebalo opisati u tri reči, najadekvatniji termini svakako bili bi: spektakularno, neočekivano, neponovljivo.
Upravo zato se i ne treba pitati zbog čega je ovaj šou-program koštao nekoliko stotina hiljada evra i zbog čega se i samoj pevačici od tolike cifre zavrtelo u glavi. Jer, čim je pala zavesa, a publika polako počela da napušta „Arenu“, Jeca je shvatila da je u haosu. Finansijskom, podrazumeva se! „Nemam para, nemam para“, vikala je šaljivo hodnicama velelepnog zdanja na Novom Beogradu. Za neupućene, produkcija „Šoumaster“ finansirala je koncert „Sve o divi“, koji će Jelena otplaćivati u narednom periodu. A da je vredelo svakog centa...
...nastavak pročitajte u novom broju "Sveta"

 http://karleusa.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment