Monday, April 26, 2010

JK odabrala haljinu za koncert na reviji Darka Kostića


JK odabrala haljinu za koncert na reviji Darka Kostića
http://karleusa.blogspot.com/


Modni dizajner Darko Kostić je revijom u Muzeju 25. maj u Beogradu, obeležio deset godina rada, ali i zatvorio "27. Amstel Fashion Week". Blještali su "svarovski“ kristali na haljinama, ali i blicevi fotoaparata zbog Jelene Karleuše u publici. "Haljine koje ste večeras videli su od svile, to je moj omiljeni materijal jer se lako oblikuje. Ovo je velika kolekcija u koju sam uložio mnogo truda, rađena je skoro godinu dana“, kaže Darko Kostić. Na reviji su viđene večernje haljine, većinom mini, golih ramena, sa naborima od veza, kristalima, resama, a na dugačkim haljinama šliceve i karnere tako da dame mogu da pokažu svoje adute. Preovladavale su crne i bele haljine, ali ima i nekoliko žutih i pink. "S obzirom na to da je ovo kolekcija za proleće i leto odlučio sam da unesem malo vedrine. Reč je o jednoj ’čistoj’ kolekciji, preovlađuju crna i bela, čak su i manekenke bile našminkane i očešljane jednostavno, zbog čega sam rešio da iznenadnim pojavljivnajem žutih i pink haljina i unesem malo svetlosti i svežine“, objasnio je Kostić koji je ovom kolekcijom obeležio deset godina rada, piše "Mondo“. Prvi put se javnosti predstavio 1999. godine kao najmlađi učesnik Beogradske nedelje mode, a vrtoglavi uspon je usledio brzo. Sada spada među omiljene dizajnere domaćeg džet-seta, a oblači i mnoge poznate ličnosti domaće estradne scene. Kostić kaže da prilikom kreiranja modela ne razmišlja o tome kakve žene bi trebalo da ih nose:  

"U mojim haljinama ne vidim nikoga posebno. Dok ih kreiram ne razmišljam o tome ko će ih nositi. Moji modeli svakome mogu lepo da stoje - nije bitno telo, već kako žena nosi haljinu.“ Kostić kaže da prati svetska modna dešavanja ali ne i trendove jer, kako reče, trend više ne postoji: "Trend ne postiji već dugo. Postoji lični imidž i stil koji će drugi prihvatiti ili ne.

Svako stvara onako kako lično oseća i voli.“ Sudeći po količini resa koje su u kolekciji za ovu sezonu, to je ono što voli Darko Kostić. "Da, volim rese, oduvek sam njima bio fasciniran, im ih u svim mojim kolekcijama. Inspirišu me.“ Inspiriše ga i krug, s obzirom da je to osnovna tema kolekcije. "Sve je krug. Krug je polazna i krajnja tačka svega“, kaže Darko Kostiić. O prikazanoj kolekciji njegova stalna mušterija, pevačica Jelena Karleuša koja je iz prvog reda sve pažljivo posmatrala, rekla je: 


"Oduševljena sam. Obožavam sve što uradi Darko Kostić, to nije samo visoka moda, to je umetnost“, kaže Karleuša i dodaje da joj se jedna haljina posebno dopala i da će je obući na koncertu 15. maja u „Areni“.

 http://karleusa.blogspot.com/

1 comment:

  1. http://4.bp.blogspot.com/_tFLGnGjN-Pk/S9W4-cM_g8I/AAAAAAAAAR0/-9PXv05JAx4/s1600/IMG_3857.JPG
    KOLIKO KOSTA OVA HALJINA?

    ReplyDelete