Monday, April 26, 2010

Jelena Karleuša: Kad život piše romane


Jelena Karleuša: Kad život piše romane



Muzička zvezda Jelena Karleuša priča o zabrinutosti za zdravlje svoje ćerke Atine koja je sa njom i baka Divnom boravila u Londonu obavijenim vulkanskom prašinom dok je njena sedmomesečna ćerkica Nika bila sama sa dadiljom u Beogradu
Tridesetjednogodišnja muzička zvezda Jelena Karleuša prošlog petka bila je akter prave drame koja se odigravala na londonskom aerodromu Hitrou. Neposredno pred polazak za Beograd u koji je trebalo da doleti linijom kompanije British Airways, a gde je njena sedmomesečna ćerkica Nika ostala sa dadiljom, pevačica se sa svojom mamom Divnom i starijom ćerkom Atinom našla usred kolapsa koji je nastao usled otkazivanja svih letova nad Velikom Britanijom. Ali, nije samo saobraćaj ono što je zabrinulo ovu zvezdu šou-biznisa. Naime, tog dana, veći deo Evrope prekrila je prašina izbačena iz islandskog vulkana na glečeru Ejafjalajokul, pa se Jelena uplašila za zdravlje svoje starije ćerkice budući da je vazdušnim strujama prašina, osim severnog dela Evrope, najviše ugrozila Veliku Britaniju, u koju se odnedavno preselila naša plavokosa zvezda. Ova prirodna nepogoda najopasnija je za vazdušni saobraćaj, naročito za avione koji uglavnom lete u rasponu između šest i dvanaest hiljada metara od Zemlje, ali ukoliko se približi tlu, kako stručnjaci tvrde, može prouzrokovati ozbiljne infekcije respiratornih organa.
- U trenutku kada je nastao opšti haos uzrokovan spuštanjem talasa vulkanske prašine na zapadnu Evropu, u Londonu su sa mnom bile mama Divna, ćerka Atina i suprug Duško. Najteže mi je bilo zbog malene Nike koja je ostala sa dadiljom u Beogradu. Nisam znala koliko će ova krizna situacija usled elementarne nepogode potrajati i koliko ću još biti odvojena od svoje mlađe ćerke – počinje razgovor za Story poznata umetnica, koju je isprva razdirala strepnja i pitanje kada će biti u mogućnosti da se sa svojom porodicom vrati u srpsku prestonicu gde ju je čekala sedmomesečna bebica, ali ju je ubrzo stigao i strah za zdravlje svojih najbližih koji su ostali na tlu Velike Britanije.
- Na sve načine pokušavala sam da Englesku napustim avionom, ali to nije bilo moguće jer je celokupan saobraćaj sa inostranstvom preusmeren na vozove i brodove – nastavlja dramatičnu ispovest Jelena koja se, zarad što bržeg dolaska u zagrljaj svojoj mlađoj ćerki, nije libila ni da krene vozom preko Lamanša.
- Sve je bilo prebukirano pa sam krenula kolima, a onda i trajektom preko Lamanša – kaže gospođa Karleuša-Tošić, po koju je do Francuske organizator njenog nastupa u austrijskoj prestonici želeo da pošalje vozača. Hrabra mama Atine i Nike odlučila se međutim za transport u ličnoj režiji, sve vreme razmišljajući o svojim mezimicama koje su se najednom našle u totalno različitim krajevima Evrope.

- Odlučila sam da Atina ostane sa Divnom kod Duška jer nisam želela da je mučim dugom vožnjom do Beča. Niku nismo ni vodili u London, pošto je suviše mala da bi išla na put od nekoliko hiljada kilometara, pa je ostala sa dadiljom. Ipak, moj plan da od nje budem razdvojena samo dva dana propao je jer sam umesto preko Beograda, gde sam želela sa njom da provedem početak vikenda, u Beč morala da idem pravo iz Londona, kako bih ispunila ugovoreno obećanje za nastup – kaže pevačica koja nije želela tako lako da se pomiri sa činjenicom da je vazdušni saobraćaj nad Evropom zaustavljen.
- Pokušavala sam da bukiram i let iz Pariza kako bih celu porodicu vratila nazad, što mi takođe nije uspelo jer su i iz francuske prestonice svi letovi bili otkazani. Na sve načine pokušavala sam da se vratim u Beograd, ali kada nisam imala drugog izbora, vozač me je odvezao pravo do Beča gde sam za subotu imala zakazan koncert, a sa mamom u Londonu i dadiljom u Beogradu konstantno sam bila na telefonskoj vezi – opisuje Jelena koju je uznemirila i činjenica da vulkanska prašina ima negativno dejstvo na ljudski organizam ukoliko se spusti ispod 100 metara od Zemljine površine, budući da je na području Britanije, u kojoj se još uvek nalaze njena mama i starija ćerka, došla maltene do samog tla. U takvim slučajevima čestice prašine dolaze do disajnih organa ljudi, a posledice po zdravlje mogu se utvrditi samo posebnim hemijskim analizama krvi, na koje se odlučila i gospođa Karleuša-Tošić.
- Srećom, sve je u redu sa zdravljem mojih najmilijih, a i ja sam stigla na koncert u Beč, što mi je takođe bilo bitno jer se i u ovako dramatičnim situacijama trudim da ostanem profesionalac na visini zadatka – ističe Karleuša koja se, nakon što je u nedelju konačno došla u svoj beogradski dom kod mlađe ćerke u kojem su joj se pridružili i preostali članovi porodice, sada svakodnevno priprema za veliki solistički koncert, 15. maja u Beogradskoj areni.

- Prodaja karata ide odlično i obećavam da ću prirediti najspektakularniji šou na Balkanu – kaže Jelena čiji će dugoočekivani beogradski nastup imati četiri segmenta.
- All about diva hronološki predstavlja profesionalni razvoj jedne dive. Prvi deo koncerta zove se Rising, i oslikava rađanje dive, drugi je Candy Life, koji opisuje sladak život dive i sve što ga takvim čini. Treći segment je Religion jer mnogi do nas tokom svog života u određenom periodu priklanjaju svoje stavove i misli određenoj religiji. I četvrti deo koncerta zove se Madness. Kao što sama reč kaže, vrhunac koncerta nastupiće upravo kada počnem da izvodim numere rezervisane za taj brižljivo isplanirani segment nastupa – priča Jelena i otkriva da su joj sva četiri dela koncerta podjednako omiljena.

3 comments:

  1. katastrofa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. super je! Zelim joj uspesan konzert, zasluzila je vise nego iko! Go JK go!

    ReplyDelete
  3. Jeco svaka ti cast!Nadam se da nas neces iznevjeriti

    ReplyDelete