Saturday, September 12, 2009

Tri zvezde - tri koncerta!

SUDEĆI po najavama koje nam ovih dana stižu, tri možda i najveće folk zvezde sa ovih prostora za proleće spremaju konačni obračun! Nakon što na proleće izdaju nove albume, koje uveliko pripremaju, Ceca Ražnatović, Lepa Brena i Jelena Karleuša odmeriće snage pred beogradskom publikom. Sve tri, u razmaku od samo mesec dana!
Prvi spektakl trebalo bi da priredi gazdarica „Granda“, najverovatnije, u aprilu na Marakani. Najpopularnija muzička zvezda bivše Jugoslavije kao krunu povratničke turneje, tokom koje će imati oko 100 koncerata, organizovaće veliki koncert u Beogradu, u kojem će pevati posle 17 godina.
- Ništa me ne može sprečiti da se odužim najdražoj publici u Beogradu i priredim joj koncert o kojem dugo sanjam. Pevaću i ako bude padala kiša, šta me briga za jedno više pranje kose - rekla je Brena, koja je 1993. pevala pred oko 10.000 fanova na stadionu
Tašmajdan.
Nakon Madoninog koncerta, Jelena Karleuša je obelodanila da ju je nastup mezimice, koju naziva svojom večitom inspiracijom, podstakao da u maju sledeće godine održi prvi solistički koncert u Beogradu.
- Sa svakim albumom pokušavala sam da nađem sponzore koji bi mogli da finansijski isprate moje megalomanske planove. Nije mi cilj da na sceni imam dobru pozadinu, bend i prateće vokale. Od mene se očekuje spektakl. Ono što sam zacrtala mnogo košta, minimum pola miliona evra, ali to moram da odradim. Koncert ću održati u „Beogradskoj areni“, jer jedino ona može da zadovolji sve moje zahteve - rekla je nedavno za naš list JK.
Izvor blizak pevačici tvrdi da je JK do tančina osmislila koreografije, a glavni organizator koncerta mogao bi da bude Saša Mirković. Direktor „Beotona“ ponudio joj je saradnju u jednoj od emisija „Nemoguća misija“, tvrdeći da bi u tandemu napravili dar-mar.
Ceca nacionale, koja se prošle nedelje vratila sa Kipra, nije želela da komentariše činjenicu da je 2006. na Ušću privukla pet puta više fanova od kraljice popa, ali zato je poručila da će na proleće, kada će pred 37. rođendan izdati novi album, probati da obori sopstveni rekord i privuče više od 150.000 posetilaca.
Koncert u Beogradu za kraj ove ili početak sledeće godine, najavile su i Viki Miljković, koja je posle tri godine izdala novi album, i Seka Aleksić, koja priprema nove pesme za oktobar. I dok Viki, koja je prvi solistički koncert u Beogradu održala 2006. kada je u „Pioniru“ pevala pred oko 8.000 posetilaca, još bira lokaciju na kojoj će okupiti fanove, Seka smatra da je dovoljno popularna da bi napunila „Arenu“.
Najpopularnijim domaćim pevačicama predstoji veliki izazov, jer konkurencija je žestoka, a čiji će koncert poneti epitet spektakl godine - odlučiće fanovi.

No comments:

Post a Comment