Monday, July 23, 2012

Jelena Karluša: Istina je prava priča

Jelena Karluša: Istina je prava priča  



Proneo se glas čaršijom da će senzacija ovog veka Jelena Karluša nastupati u subotu 21.07.2012 godine u Gradskoj bašti u Čačku. Dovoljno je samo njeno ime da se privuče pažnja u negativnom ili pozitivnom kontekstu. Gradska govorkanja nisi izostala pa se pričalo da je koncert rasprodat pre nedelju dana, dok su oni drugi tabori pričali su da je prodato jedva 200 karata. Jedni su požurili da kupe kartu, a drugi su tvrdili da neće doći jer „ne mogu da slušaju kreštanje Jelene Karleuše“, a potom su viđeni  kako sa prozora okolnih stambenih zgrada osluškuju dešavanje.
Da bi proverili šta je od svega ovoga istina ekipa portala pravaprica.rs bila je u Čačku na nastupu Dive. Jelena Karluša, poznata po tome što bira sa kim sarađuje i nema prema svim novinarima isti odnos, nama je ljubazno, profesonalno i strpljivo odgovorila na sva pitanja.
Gradska bašta u Čačku je bila prepuna, organizacija jako dobra, a kada je Diva započela koncert atmosferu je dovela do usijanja. Nizali su se hitovi Jelene Karleuše, a pozitivno iznenađenje za Čačane bile su pesme mnogih drugih izvođača koje je Jelena Karleuša uživo otpevala. Komunikacija sa publikom je bila odlična, scenski nastup nije izostao ni ovog puta i ako može da se oceni, ovaj događaj dobija najvišu ocenu.
Prava priča na pravom mestu. 

Kako je izgledalo vaše detinjstvo?
Haha. Moje detinjstvo je bilo vrlo zanimljivo. Sećam se da sam se izdvajala. Uvek sam bila jedna posebna devojčica. Nisam bila kao druga deca.
Koliko je teško biti popularan u Srbiji?
Popularnost ne doživljavam kao teret. Mislim da to ne treba da se kategoriše na teško ili lako. Jednostavno, to je moj posao.

 
Da li postoji neka želja koju do sada niste ostvarili?
Naravno da postoji. Imam jako puno želja koje je nemoguće ostvariti. Sebi postavljam visoke ciljeve i samim tim se i želje brze i lakše ostvaruju.
Koliko je obrazvanje važno? Da li ćete Atinu i Niku usmeravati u tom prevcu?
Jako, jako važno. Na žalost ja nemam visoko obrazovanje. Jedina sam u svojoj porodici koja nije fakultetski obrazovana. Moje ćerke će imati šansu da steknu visoko obrazovanje. Ja ću im to omogućiti.
Šta je prava priča za Jelenu Karleušu?
Uh, istina je uvek prava priča.

Koliko je važno biti informisan i poznavati opštu kulturu? Kako komentarišete to da budući brucoši
ne znaju da su Sodoma i Gomora biblijski gradovi?
Opšta kultura razlikuje inteligentnu osobu od one koja to nije. Ta širina u informisanosti i znanju, mogućnost da govoriš na svaku temu je veoma važna. Čitav taj haos oko tog pitanja pokazuje kakvi smo mi kao narod. Sve što je strano je dobro i kvalitetno, a sve naše po difoltu se napada. Ja lično mislim da je ovom narodu draža Jelena Karluša od neke svetske zvezde.
Koliko su prijateljstva iskrena u današnje vreme?
Imam jako malo prijatelja, ali su to izuzetno kvaliteni ljudi. Bolje imate jednog ili dva prijatelja, ali da su ta prijateljstva iskrena i prava, nego milion onih lažnih.
Dobićemo novu Vladu. Poznati se kao osoba koja se razume u sve svere života. Da li će se u Srbiji nešto značajno promeniti?
To se nadovezuješ na onu priču o opštoj informisanosti. Reći ću ti samo: Srbi žive onako kako su zaslužili, ni bolje ni gore.
Posle Arene lako je napuniti manji prostor. Da li planirate da napravite koncert na nekom mestu koje nadmašuje kapacitet Arene?
Vratiću se na ono pitanje od malopre, pa ću ti reći: želim da sledeće godine napravim koncert na Ušču i nadam se da će mi se ta želja ostvariti.

3 comments:

  1. Zasto intervju nije potpisan a preuzet je sa portala www.pravaprica.rs ?

    ReplyDelete
  2. Ako kopirate tudje tekstove , onda ih i potpisite!

    ReplyDelete