Monday, August 29, 2011

KO ĆE SA ESTRADE NA GEJ PARADU



Uoči skupa LGBT populacije u centru Beograda 2. oktobra, na srpskoj muzičkoj sceni još traje licitacija ko će stati iza zastave duginih boja



Sve što šeta htelo bi da šeta!
Jelena Karleuša prva na estradi najavila je da će 2. oktobra prošetati na Paradi ponosa u Beogradu!

Čim je JK povukla nogu, za njom su krenule i druge javne face. Na Fejsbuk stranicama posvećenim Ani Nikolić i Indiri Radić objavljene su potvrde ove dve pevačice da će takođe stati rame uz rame s pripadnicima LGBT populacije.
A mlada i kontroverzna pevačica Dunja Ilić poželela je čak da s Divom ruku pod ruku ponosno prošeta ulicama srpske prestonice.

- Vrlo rado bih se na Paradi ponosa prošetala sa JK! Štaviše, volela bih da prošetamo ruku pod ruku - izjavila je za Kurir Dunja, koja je svoj prvi nastup imala baš u jednom beogradskom gej klubu.

- Bilo mi je simpatično da nastupim na jednoj gej žurki i drago mi je što se po tim klubovima, pored Karleušinih, veoma često slušaju i moje pesme.
S druge strane, Jelena nije direktno odgovorila na Dunjinu ponudu, već je za naše novine ponovila svoj stav o pravima homoseksualaca.

- Bez obzira na to da li se neko slaže sa mnom ili ne, mora da prizna da je moj stav ljudski. Činjenica je da, bez obzira na to da li svi to podržavaju ili ne podržavaju, aktivisti za prava homoseksualaca i sami homoseksualci imaju ustavno i građansko pravo na okupljanje. Zaštita od strane države se po zakonu podrazumeva - poručila nam je JK.
Oni neće da idu u šetnju

Mira Škorić:

Neka paradira ko god hoće, apsolutno me ne zanima! Za razliku od pojedinih nazovikoleginica, nikada nisam sakupljala jeftine poene u ovakvim situacijama!

Bora Čorba:
Pojaviću se na Palminoj paradi u Jagodini. Što se gej parade tiče, danas svi treba da budemo tolerantni. Shodno tome, napisao sam „Tolerantnu pesmu“.

Mia:
Uopšte ne želim da prisustvujem nečemu takvom, jer smatram da imamo mnogo bitnijih i većih problema u državi nego što su gej okupljanja.

No comments:

Post a Comment