Sunday, June 26, 2011

JK : Tadić je OK dasa!!!

Tadić je OK dasa!!!

Tadić je OK dasa!!!

Društveno najangažovanija muzička zvezda Srbije Jelena Karleuša tvrdi da nema političku zaštitu, ali ne krije da je jednom političaru obećala da više neće izgovarati ime lidera JS-a Dragana Markovića Palme. Ona u intervjuu za „Alo!“ otkriva da joj je predsednik Srbije Boris Tadić „OK dasa“, ali i zašto se nije upecala na komplimente Ratka Mladića.

Još se prepričavaju njene izjave da je gradonačelnik Jagodine politički idiot, te da je Vojislav Šešelj želeo smrt državi. Neočekivano oštar jezik za jednu pevačicu, kaže, nije je skupo koštao.
- Skromno bih primetila da se moje izjave prepričavaju zato što su pravične, efektne i pogađaju u nerv nacije. Nacije, koja misli kao ja i koja je u meni možda pronašla adekvatnog glasnogovornika. Možda i grešim. Pokazaće vreme. Bitno je da se ja tog nadolazećeg vremena ne plašim. Pošten čovek, čistog obraza i ljudskih stavova nema čega da se plaši, zar ne?
- Mnoge vaše koleginice imaju političku zaštitu. Ko vama čuva leđa?
- Apsolutno niko. I za tim nema potrebe. Nemam nameru da dovedem sebe u situaciju da mi treba nečija zaštita. Ne bavim se politikom da bih imala političke neprijatelje. Moja krilca su mršava i iako njima prkosno mašem, ja sebe smatram samo ženom koja se uspešno bavi muzikom. Bezopasna sam. Mama i tata su me učili da ne kradem i ne lažem. Verujte mi, kada bih dinar jedan ukrala, išla bih u zatvor, za primer. Za mene niko ne bi urgirao. I ponosna sam što je tako.
- Kažete da nemate političku podršku, ali je poznato da na toj sceni imate mnoge prijatelje. S kojim političarima pijete kafu?
- Kafu ne pijem, nikada je u životu nisam popila. Dalje, na političkoj sceni nemam prijatelje jer se zna šta taj termin podrazumeva. Postoje političari koji mene simpatišu, kojima ja uzvraćam simpatije, i to je sve. Ne družimo se privatno, ne posećujemo se po slavama i rođendanima.
- U više navrata ste javno izvređali lidera Jedinstvene Srbije. Da li je Palma jedini poznati političar koji danas, prema vašem mišljenju, zaslužuje epitet političkog idiota?
- Dala sam reč da tog čoveka više neću pominjati javno.
- Kome?
- Jednom političaru kog simpatišem. Neka se on izbori sa pripitomljavanjem dotičnog.
- Vaše dugogodišnje prijateljstvo s Ivicom Dačićem nije tajna. Da li je ministar intervenisao za koalicionog partnera kog ste uzeli na zub?
- Objasnila sam vam da među političarima nemam prijatelje. Ivica mi je drag kao ličnost, kao harizmatični političar u kom vidim vrlo jasnu i kvalitetnu sliku buduće Srbije. Evo, dajem vam primer, ako se ikada desi da u bunilu opljačkam banku i maznem milione, idem na tri doživotne robije, bez prava na žalbu. Ivica će mi mahati. Toliko na temu prijateljstva. A odgovoriću vam i na vaše pitanje. Dačić veoma kolegijalno brani svog koalicionog partnera, i to je za pohvalu. S druge strane, smatram da sam ja bezopasna i da nema razloga da se koalicioni partner brine.
- Javno ste stali uz Čedomira Jovanovića u borbi za zajedničku stvar. Mislite li da bi lider LDP-a umeo da vam se oduži istom merom?
- Nikada se ne bih dovela u situaciju da tako nešto moram da proverim. Mi smo pripadnici dva različita sveta i nema razloga da se bilo ko odužuje za bilo šta. Kada nekog podržavam, to činim iz najčistijih i najispravnijih pobuda, ne vodim se mišlju da taj neko treba da mi uzvrati.
- Hoćete li ga podržati u predizbornoj kampanji?
- Moja podrška traje dugi niz godina, nisam se politički osvestila sad pred izbore.
- Iako prošle godine nije bio na beogradskoj „Paradi ponosa“, predsednik Srbije Boris Tadić je nedavno za hrvatske medije rekao da zdušno podržava gej paradu. Da li mu verujete?
- Nisam ni ja bila na „Paradi ponosa“, a zdušno podržavam nenasilnu i mirnu šetnju za toleranciju, mir i pravo na različitost. Boris Tadić je ipak predsednik i onih koji ga podržavaju i onih koji ga ne podržavaju. On mora da bude veoma pažljiv i proračunat i njegov posao je jako težak. Najteži. Smatram, kao neko ko se zalaže za ljudska prava, da nije bitno kada je podržao, već da jeste podržao. On će ipak ući u istoriju kao prvi srpski predsednik koji je to učinio. A da li mu verujem ili ne, totalno je irelevantno. Predsednik Srbije nije isto što i predsednik jedne Nemačke. Naš mora da „pleše“, a nemački može i da „maršira“. Ne bih ovom našem bila u koži.
- Borisu Tadiću spočitavaju štošta, ali nikada stil i izgled. Kako se vama kao ženi istančanog ukusa čini predsednik?
- Tadić je OK dasa i OK se oblači.
- Bićete u sledećoj povorci ponosa? Čiji izostanak ovog puta nema opravdanje?
- Ako sam obećala da ću biti u povorci za mir i toleranciju, budite sigurni da ću održati reč, osim ako me nešto ozbiljno dotad ne saplete. Ovog puta bih volela da vidim hiljade ljudi i strejt i gej, koji će zajedno pokazati Srbiji pravi smisao tog paradiranja. Jer šetati mirno ulicom i vikati: „Ljubav, mir, tolerancija“ nikog ne ugrožava. Ugrožavaju oni koji bi tu nekom razbili glavu. Mirno održavanje gej parade nije samo propagiranje homoseksualnosti, već i način da Srbija pokaže svetu da je zemlja zdravorazumnih ljudi. Volela bih da pokažemo čitavoj planeti da nismo divljaci i genocidan narod kakvim nas našom krivicom i smatraju. Hajde, makar lažno, da poradimo na našem marketingu, ako usijane glave uopšte mogu da skapiraju o čemu govorim. I ako uopšte žele da skapiraju.
- Jedna ste od retkih javnih ličnosti koja je glasno ustala za prava LGBT populacije, rizikujući gnev brojnih neistomišljenika. Kako su vam se odužili?
- Odužili su mi se pogledom. U njihovim očima vidim zahvalnost što se zalažem za njih iako zbog toga trpim napade. Nema šta oni meni da se odužuju, ponoviću nešto vrlo bitno - oni su krivi bez krivice! A to je nepravda koja će se jednog dana ispraviti.

Nisam sigurna u Mladićeve komplimente
- Odbijali ste da komentarišete komplimente koje vam je Ratko Mladić uputio odmah nakon hapšenja. Da li to znači da vam nisu prijali?
- To znači da nisam sigurna da je sve to baš tako rečeno. S takvim stvarima treba biti jako obazriv. Kada bih bila zahvalna na svakom komplimentu, odavala bih utisak jako površne osobe. Bitno je i ko kaže, i kakvim tonom kaže i zašto to kaže.

Ili-ili
- Palma ili Velja?
- Ivica u hladu Palme!
- Ceca ili Brena?
- Ona bez narukvice na nozi.
- Predrag Azdejković ili Boban Stojanović?
- Ujedinjene dugine boje.
- Aleksandar Martinović ili Jovan Marić?
- Marić zbog knjige „Bestidni seks“.
- Kluni ili Tadić?
- Čeda!
- Ejmi Vajnhaus ili Zdravko Čolić?
- Neporočni Čola.

1 comment: