Monday, November 08, 2010

Poslednja (?) kolumna Jelene Karleuše, velike učiteljice: Trojka za Brenu, popravni za Cecu!


 Poslednja (?) kolumna Jelene Karleuše, velike učiteljice: Trojka za Brenu, popravni za Cecu!

Evo šta je Jelena Karleuša napisala u svojoj poslednjoj (?) kolumni u “Kuriru”:
- Dobar dan, deco! Sedite, sedite! Danas držim poslednji čas u ovoj školskoj godini (jupiiii, jeeeee, zviz-zviz, uraaa!!!). Dobro, dobro, polako… Vašoj učiteljici je bilo lepo s vama, mnogo ste napredovali i još više naučili. Ponosna sam na vas i svakom ću dati poslednji savet. Prvo ću vas prozvati, da vidimo da li neko nedostaje.
Idemo. Boris? Tu! Čeda? Tu! Ivica? Tu! Palma? Tu! Ceki? Tu! Faki? Tu! Mira? ‘Koja Mira, učiteljice?’ Mala Mira Škorić! ‘Nikad čuli za nju, učiteljice.’ Zuhrijana? ‘Nju je, učiteljice, mama Ibrahima ispisala odavno iz škole. Kaže da su je deca zezala na velikom odmoru, otimala joj sendvič i vikala joj: DEBELA, DEBELA!’ To, deco, stvarno nije u redu! Pa, ko će sad da briše tablu? ‘Učiteljice, učiteljice!’ Kaži, Ivice? Ne, ne možeš da sedneš pored Ceki. Lepo sam ti rekla da ti sediš s Borisom, i tačka. Palma, ako hoće, neka pređe kod Ceki, da ne sedi sama. Idemo dalje. Basara? Tu. Ćorke? Tu. Irinej i jarići? Tu. Odlično. Svi ste tu. Kako koga prozovem, neka priđe po đačku knjižicu. Borise, ti izađi prvi. Zabrinula sam se kad sam pročitala tvoj poslednji pismeni zadatak na temu ‘Ja volim Srbiju’. Očigledno u poslednje vreme manje učiš, a više slušaš taj tvoj ajpod. Šta ti je, bre, Borise? Kakva crna Severina? Aman, čoveče, ti si predsednik Srbije – zemlje ‘aviona’, zemlje megariba, zemlje najvećih muzičkih diva, za kojima i ti isti Hrvati seku vene! Hello! Zamisli kako bi ti bilo kad bih ja u novinama izjavila da mi je omiljeni predsednik Ivo Josipović!
What the fuck?! I ne pominji mi taj film s jahte, Seve je malo dete čak i za tvoju učiteljicu, a kamoli za… Naše pevačice su ipak najbolje glumice! A pošto si se u pismenom zadatku pohvalio kako znaš i Severininu sestru (?!), moram da ti kažem da sam u zbornici crvenela od blama dok sam te branila! Kakva, bre, sestra! Ti si predsedniiiiiiiik, breeeee! Takve stvari ne pričaš, aman zaman! Ako hoćeš, upoznaću te s mojom tetkom, pa je pomeni u novinama. Evo ti knjižica, prošao si sa vrlodobrim uspehom. Na mesto. C,c,c.
Ivice, izađi. Ivice, ti si moj omiljeni đak. Ljubi te tvoja učiteljica. Evo ti knjižica, prošao si sa odličnim uspehom i samo tako nastavi. Uskoro ćeš ti biti predsednik odeljenske zajednice. Ali me poslušaj – što manje se druži sa Ceki i Palmom. Oni su ti loše društvo. Samo prepisuju od tebe i nagovaraju te da bežiš sa časova. Znam da si čak Palmi pisao domaće zadatke iz srpskog, a Ceki iz matematike. Dobri moj Ivice, na odmoru oni ipak neće podeliti užinu sa tobom. Sedi sad.
Čedo, Čedo! Opet si nešto zamišljen? Izađi. Jedno veliko BRAVO za Čedu. Deco, ugledajte se na ovog dečka. Pred njim je velika budućnost. Odličan pet. Sedi.
Palma, ostavi Ceki na miru i izađi na tablu. Muko moja, moj najveći neuspehu, šta tvoja učiteljica za kraj da ti kaže? Ništa nisi učio, samo si se tukao i bežao sa časova. I kako sad da te pustim među ljude, tako čudnog i blesavog. Evo ti jedna lekcija iz engleskog. Kada odeš u beli svet, i kada napraviš neko sranje, seti se mojih reči. Kad te pitaju WHAT IS YOUR NAME, ti odgovori RETARDED MORON, i niko te neće dirati. Shvatiće te. Evo ti knjižica. Dovoljan dva, i to samo zbog Betovena i Šopena. I to je znanje.
Faki, izađi. Fahreta, kako si se to obukla? Wu Tang! Ništa nisi slušala, ništa naučila. Dobar tri na poznanstvo sa Ćorketom. Idi sad.
Ceki, izađi. Ti znaš samo da pušiš, to radiš po ceo dan. Knjigu pipnula nisi. Sve domaće zadatke ti je Ivica uradio, i sada smrdi na duvan. Pasivno pušenje je najopasnije. Nedovoljan jedan. Ali ipak, postoji popravni u avgustu.
‘Učiteljice, učiteljice, Irinej je otišao sa jarićima iza škole!’ Ok, nek radi nešto. Odnesite mu knjižicu!
Basara, izađi, dušo. Tebe su svi nabedili da pišeš ovu kolumnu. Kakva pohvala za mene. Evo, reći ću pred celim odeljenjem: Basara to radi mnooogo bolje od vaše učiteljice. On ipak to radi – najbolje. Odličan. Sedi.
‘Učiteljice, učiteljice, Palma opet plače! Teško mu je što idete! Evo, plače i Ćorke, samo briše naočare, vidite!’
Ćorke moj, ne plači, Palma obriši suzice devojačke… NE BRINITE. ODLAZI VAŠA UČITELJICA, ALI SAMO NAKRATKO. Zar ste mislili da bih vas ostavila tek tako? Sada pokušajte sami, a ja sam uvek tu negde… Gledam i mislim na vas.
Vaša JK
Izvor: Kurir

5 comments:

  1. Ala kenja ova Karleusa!

    ReplyDelete
  2. tako je uciteljice!

    ReplyDelete
  3. Nidje veze koliko se zena gubi..Hahahahahah..Ona je tolika debilkusa, pa sada hoce da privuce medije jer su svi na Cecinoj strani..

    ReplyDelete