Wednesday, February 17, 2010

“Insomnia” završila u Južnoj Koreji! (Video)

Da je pesma Jelene Karleuše “Insomnia” postala mega hit nema sumnje, a potvrda stiže i u novoj pesmi grupe “Kara” iz Južne Koreje koja je “pozajmila” neke delove pesme.


Pop diva Jelena Karleuša poslednjih nekoliko dana je vrlo česta tema medija u Južnoj Koreji.
Naime, grupa “Kara” koju čini sastav od pet devojaka izbacila je promo video klip za pesmu pod nazivom “Lupin”, čiji ritam neodoljivo podseća upravo na mega hit Jelene Karleuše.
Kako se radi o jednoj od najpopularnijih tamošnjih grupa klip je za samo nekoliko dana postigao odličnu gledanost i privukao veliku pažnju, ali ono što je još zanimljivije jeste da su fanovi grupe odmah provalili da se radi o “obradi” pesme “koja je trenutno najveći hit u južnoj Evropi”.
Fanovi pomenute grupe su napravili i video klipove u kojima porede pesme “Lupin” i “Isnomnia”, a da ima sličnosti, uverite se i sami.
Ova tema postala je zanimljiva i medijima u Južnoj Koreji, pa se trenutno polemiše da li su članovi grupe “Kara” samo plagirali ritam pesme ili će uredno potpisati originalne autore i izvođača.
No, da čitava “afera” oko pesme nije slučajna i da tim koji stoji iza karijere grupe “Kara” prati rad srpske pevačice, tamošnji mediji navode i to što se prethodni album pomenute grupe, koji je objavljen u januaru 2009-e godine, zove “Revolution”, baš kao i poslednji album Jelene Karleuše koji je objavljen u februaru 2008 godine.



1 comment: