Tuesday, September 01, 2009

JK ZA DEBELE, GRBAVE, BRKATE...

http://img140.imageshack.us/img140/385/jkalmanah.jpg

Jelena Karleuša ne miruje ni nedelju dana pred porođaj! Kako važi za jednu od najstilizovanijih, ako ne i najstilizovaniju javnu ličnost u zemlji i regionu, kreativna pevačica došla je na ideju da svima onima kojima je pre svega modni, ali i neki drugi uzor (hteli oni to da priznaju ili ne), podari svojevrsni priručnik. Nesvakidašnje delo radnog naslova „Modni almanah Jelene Karleuše“ namenjeno je osobama koje kubure sa pronalaženjem sopstvenog, odnosno idealnog stila. Iako će pribeći duhovitom načinu pisanja, JK će polaznicima male škole stila i ukusa dati vrlo značajne savete i smernice, a „Za male i debele“, „Za mršave i grbave“, „Za ravne kao daska“, „Za 'Pamele'“, „Za trudnice“ samo su neka od poglavlja pevačicinog književnog prvenca.

http://img27.imageshack.us/img27/8613/jk2e.jpg

Takođe, kako saznajemo, „Modni almanah“ će imati stotinak strana, a za dizajn korica, kao i za ilustracije kojima će biti oplemenjen, pobrinuće se niko drugi do sama gospođa Tošić. „Svet“ ekskluzivno donosi nekoliko redova Jecinog čeda u kojem ekscentrična zvezda na samom početku jasno stavlja do znanja da je primat stila i ukusa - higijena: „Perite se, za ime boga! Pre bih se ubila nego da smrdim na znoj! Dalje, okupani i namirisani nipošto ne oblačite stvari koje ste već nosili i koje su povukle raznorazne mirise. Čisto na čisto! Parfem ne može da neutrališe smrad - pojačava ga! Dlake na rukama, nogama i ispod pazuha? Samo ako nosite skafander! Ma, ni tad! Nikada! Brkate žene, ako čitate ovo, ne znam šta da vam kažem... Vukodlaci ne moraju da uče o modi i stilu.“


Pošto je u svom prepoznatljivom stilu iskritikovala one koji o ličnoj higijeni ne vode dovoljno računa, Jelena Karleuša se osvrće na ono najvažnije - kako sakriti mane na telu: “Imate male, prevelike ili opuštene grudi? Celulit? Zadnjica vam je ogromna ili pljosnata? Ramena su vam uska? Sa stomaka kipi salo? Grbavi ste, ćopavi ili bez oka? Okej... Za sve postoji lek! Pošto ste se nagojili kao prase, zaboravite na šareniš. Jedno veliko NE uzanoj garderobi, svetlim bojama i kratkim suknjama. Šta ću vam ja što ne možete da se kontrolišete kad jedete... Sad se mučite! Modno pravilo broj jedan je vitka linija. Žao mi je. Ali, ako ste debeli, to ne znači da treba da idete zarozani, da ne izlazite iz trenerki i patika ili da se oblačite kao Luis! ...", nastavak u novom broju "Sveta".

No comments:

Post a Comment